Jacob Black

 

Jacob az öreg Billy Black fia.Szinte születése óta ismeri Bellát. Billy és Charlie sokat horgásztak együtt és ekkor barátkozott össze Bella Jacob két idősebb nővérével. Úgy néz ki mint egy átlagos 15 éves indián fiú. Bronzos bőr,sötét haj és szemek.Nagyon tetszik neki Bella és mindent meg tesz,hogy a kedvében járjon. Bella ezt a "szimpátiát" kihasználva tudja meg,hogy mi is Edward valójában.Billy rajta keresztül üzeni meg Bellának,hogy jobb lenne ha szakítana a Cullen fiúval.

Jacob szerepe az Twilight-ben:

Jacobnak kicsi szerepe a sorozat első könyvében. Bella apja és az ő apja jó barátok. A tenger parton Bella ügyetlenül,de annál hatásosabban flörtöl vele,mert ki akar szedni belőle bizonyos dolgogat. Jacob legendákat mond el Bellának a Quileute-okról és így Bella rájön hogy Edward vámpír.

Jacob szerepe a New Moon-ban:

Edward távozása után Bella depresszióba esik.Bella jobban összebarátkozik Jacobbal,aki megtanítja motorozni. Jacob ebben a részben változik át először vérfarkassá! Bella elmegy Olaszországba megmenteni Edwardot,ezek után Jacob tudomást szerez Bella vágyáról, hogy vámpír akar lenni. Jacob emlékezteti Edwardot a törzse megállapodásáról a Cullen családdal, ami kijelenti, hogy a Culleneknek nem haraphatnak meg egyetlen embert sem.

Jacob szerepe az Eclipse-ben:

 

 

 

 

Jacob megpróbálja elhatárolni magát Bellától azáltal, hogy nem válaszol telefonhívásaira és nem találkoznak.De végülis kibékülnek és újra barátok lesznek.Edward jóváhagyásával Bella elkezdi meglátogatni Jacobot egyre gyakrabban.Ezek közül az egyik látogatáson Jacob azt mondja Bellának, hogy ő szerelmes belé,és azt akarja tőle, hogy válassza őt Edward helyett.Bellát váratlanul éri a vallomása és azt mondja neki, hogy csak barátként gondol rá.Jacob erőszakosan megcsókolja Bellát,Bella a nemtetszését egy pofonnal jelzi-->de akkorát ad Jacob-nak hogy eltörik a keze.Jacob,a vérfarkascsapat és a Cullen család egy ideig békét kötnek, hogy le győzzék Victoriát és azt a sereg vámpírt, akit létrehozott.A csata előtt Jacob meghallja Edwardot és Bellát, ahogy megvitatják az eljegyzésüket és ez nagyon feldühíti őt.Jacob "öngyilkos" akart lenni,de Bella hogy leállítsa, csókot ígért neki, amit megis kap.Bella végül rájön, hogy Jacobba is szerelmes,de nem annyira mint Edwardba.Az utószót Jacob szemszögéből írja az írőnő, dühös és csalódott Bella döntése miatt, farkasalakban elfut, hogy elmeneküljön fájdalma elől.

Jacob szerepe a Breaking Dawn-ban:

Jacob egy hosszú távollét után visszatér hogy  részt vegyen Bella és Edward esküvőjén-bár még mindig láthatóan bánatos de azt mondja Bellának,hogy legyen boldog. Amikor Bella és Edward visszatérnek a nászútjukról, Jacob megtudja, hogy Bella terhes.Amikor tájékoztatja a farkasfalkát Bella terhességéről, a vezetőjük Sam azt tervezi hogy meg fogja támadni a Culleneket és meg fogja ölni Bellát és a babát.Jacob, aki érzi, hogy a Cullenek ártatlanok,nem engedelmeskedik  Sam parancsának és elkülöníti magát a tőlök, miközben Alpha farkasként teljesíti a születési előjogát.Hozzá Seth és Leah Clearwater csatlakozik az új csoporthoz, és ők is Bellát akarják megvédeni.Jacob "megtalálja másik felét",Renesmee-t.(Bella és Edward lánya).Jacob a Cullen család részévé válik, és megszűnik Edward és közte lévő feszültség.

                                                    

Oldalmenü
Szavazás
Ki legyen október sztárvendége???
Nikki Read
Demi Lovato
Jackson Rathbone
Ashley Greene
Kesha
Diavetítő
Naptár